kachurka

kachurka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Ciasto czekoladowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo fajny i prosty przepis, nawet dzieci sobie z nim poradzą :) Smacznego!!

Ciasto czekoladowe

Składniki:

Ciasto czekoladowe

 

  • 200g czekolady,
  • 75g masła
  • 4 jajka,
  • 150g cukru
  • 100g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia (ale nie jest konieczne)

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe
Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofali lub w "bain marie" (na parze). Jajka i cukier ubijać aż do powstania jednolitej masy z pęcherzykami powietrza (około 5-7 minut). Następnie wlać rozpuszczoną czekoladę z masłem delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia (ale nie jest to konieczne). Przełożyć do formy wcześniej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piec w piekarniku w temperaturze 180 st. około 40-45minut.