Cat1987

Cat1987

Kucharz
[Przepisów: 6]

Ciasto czekoladowe 13

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekoladę rozpuścić dodać do reszty składników i wymieszać. Piec ciasto w 220 stopniach przez 40 minut

Ciasto czekoladowe 13

Składniki:

Ciasto czekoladowe 13

 

  • 2 tabliczki czekolady goszkiej
  • kostka masła
  • 3 jajka
  • proszek od pieczenia
  • cukier waniliowy
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • 1/2 szklanka mleka
  • kakao
  • 2 łyżeczki rumu

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe 13
Czekoladę rozpuścić razem z masłem w garnku, ciągle mieszający by się ie przypaliła. Jajka z cukrem utrzeć, dodać mąkę i mleko. Dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia i cukry waniliowego. Dodać ostudzoną do temperatury pokojowej, rozpuszczoną czekoladę. Wszystko wymieszać. Można jeszcze dodać 2 łyżki kakao, będzie bardziej czekoladowe. Na sam koniec dodać 2 łyżeczki rumu i wymieszać jeszcze raz. Piec w temperaturze 220 stopni przez 40 minut.