Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe wg Misiabe
Czekoladę połamać na kawałeczki, wrzucić do garnuszka. Dodać miękkie masło oraz cukier. Postawić na małym ogniu. Składniki roztopić, dodać likier i zostawić do ostygnięcia. Jajka wbić do miski. Miksować aż podwoją swoją objętość. Połączyć z mąką. Cały czas ubijając wlewać delikatnie masę czekoladową. Kwadratową foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać do niej ciasto. Przygotować także większą blaszkę, do której należy nalać wody. Foremkę z ciastem włożyć do większej blaszki. Woda ma być na wysokość około 2 cm. Wstawić do piekarnika. Piec 40 minut w temp. 170 C. Wyjąć z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Następnie ciasto odwrócić "do góry nogami" i posypać cukrem pudrem. Można podawać same lub z bitą śmietaną.