Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z chili
Do garnka wrzucamy połamaną czekoladę i pokrojone w kawałki masło. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Dodajemy chili i odstawiamy do ostygnięcia.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do przestygniętej czekolady dodajemy po łyżce żółtka, cały czas mieszając. Następnie dodajemy mąkę, a na koniec delikatnie mieszamy z białkami.
Masę wylewamy do posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy na tartę i wstawiamy do piekarnika.= nagrzanego do 165 st. na 45 minut. Gotowe ciasto odstawiamy do ostudzenia.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do przestygniętej czekolady dodajemy po łyżce żółtka, cały czas mieszając. Następnie dodajemy mąkę, a na koniec delikatnie mieszamy z białkami.
Masę wylewamy do posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy na tartę i wstawiamy do piekarnika.= nagrzanego do 165 st. na 45 minut. Gotowe ciasto odstawiamy do ostudzenia.