Sposób przygotowania:
Ciasto gorące serce
Ciasto truskawkowe: Jajka z cukrem utrzeć na jasną i puszystą masę. Ciągle mieszając, małymi porcjami wlać olej oraz ekstrakt truskawkowy. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz chili przesiać do masy i wymieszać. Dodać barwnik. Masę przelać do małej, silikonowej keksówki (22x10 cm). Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut. Wystudzone ciasto pokroić na plastry o grubości 2 cm, a następnie wybraną foremką wykroić wzór i ułożyć w tej samej keksówce, w której piekło się ciasto. Ciasto czekoladowe: Masło i czekoladę rozpuścić i przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą i jasną masę oraz połączyć z czekoladową masą. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do masy, wymieszać i przelać do keksówki, w której uprzednio ułożony został wzór. Piec w 180 stopniach przez 25 minut (ciasto nie powinno oblepiać patyczka, ale będzie wilgotne). Dodatkowo: Roztopić czekoladę z kakao i mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto. Ozdobić truskawkami.
gosiapiotrek23
Weronika91
Kraina Miodem Płynąc
Hrabina w kuchni
Kraina Miodem Płynąc
Dziękuję :)