Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z cytrynową pianką
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodać cukier i dokładnie wymieszać. Kolejno dodawać żółtka, ocet i olej. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 minut. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany dodać zimną galaretkę. Wymieszać delikatnie łyżką.
Pianką przełożyć biszkopt. Trzeba zrobić to zaraz po przygotowaniu pianki ponieważ szybko gęstnieje.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozsmarować na górnej części biszkopta.
Posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić przez jakiś czas w lodówce.
Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 minut. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany dodać zimną galaretkę. Wymieszać delikatnie łyżką.
Pianką przełożyć biszkopt. Trzeba zrobić to zaraz po przygotowaniu pianki ponieważ szybko gęstnieje.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozsmarować na górnej części biszkopta.
Posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić przez jakiś czas w lodówce.
szpileczka
-AGULINA-