Sposób przygotowania:
Waniliowy sernik na zimno na chrupiącym spodzieRozkruszone sucharki dokładnie połącz z rozpuszczonym kremem czekoladowym. Tak powstałą masą wyłóż dno tortownicy.
Formę odstaw w chłodne miejsce, aby spód mógl zastygnąć.Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody, aby napęczniała. Gdy napęcznieje zalej ją 4 łyżkami gorącego mleka.
Słodką śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gdy śmietana będzie sztywna dodawaj stopniowo serki waniliowe. Na sam koniec wlej wystudzoną żelatynę.
Masę dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki, aby się wystudziła.1 owocową galaretkę rozrób w mniejszej ilości wody ( jeżeli jest na 500 ml to rozrobić w 350 ml)
Dowolne owoce świeże lub z syropu odsączyć ( ja użyłam czereśni z syropu) Wystudzoną masę wyłożyć na spód czekolady i wyrównać, odstawić aby masa trochę zastygła.
Następnie na wierzchu masy ułożyć owoce w dowolny wzór. I całość zalać delikatnie zastygającą galaretką.Ciasto dokładnie wystudzić.
Przygotowanie składników.
Mini sucharki rozkrusz za pomocą wałka na drobny pył. Masło/krem czekoladowy rozpuść w kąpieli wodnej, aby było płynne. Pokruszone suchary dokładnie wymieszaj z rozpuszczonym kremem.
Wyłożenie tortownicy
Gdy masa na spód będzie jednolita wyłóż ją do tortownicy o średnicy 26 cm.
Przygotowanie masy serowej
Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietanę razem z cukrem pudrem, następnie zacznij dodawać stopniowo serki waniliowego, na samym końcu dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Wyłożenie masy
Wystudzoną masę rozsmaruj równomiernie na czekoladowym spodzie. Całość odstaw od stężenia.
Galaretka i owoce
Owoce odsącz z syropu na sitku, a galaretkę rozrób w mniejszej ilości wody.
Odstaw do stężenia.
Etap końcowy
Na wierzchu masy serowej układaj owoce w dowolny wzór.
Gotowe! Smacznego!
Ułożone owoce zalej lekko ściągającą się galaretką. Ciasto wstaw do lodówki, aby dokładnie się wystudziło.