Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z kokosem
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Dodać do niej pokrojone masło. Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodać razem z miodem do czekoladowo-maślanej masy, wymieszać. Dodać wiórki kokosowe i mąkę, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę z białek dodać do czekoladowej masy. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (ok. 23x27 cm). Piec w 180 stopniach przez ok. 45 minut (ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika). Upieczone ciasto ostudzić. Można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
gosiapiotrek23
Alex_M