Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z serem Mychy
Masa czekoladowa. Czekoladę z masłem roztapiam w kąpieli wodnej i pozostawiam do ostudzenia. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewam przez sito i dokładnie mieszam. Do ostudzonej czekolady wsypuję cukier, 3 jajka i dokładnie mieszam. Na końcu do masy wsypuję mąkę. Masa serowa. Cukier miksuję z 2 jajkami, dodaję miękkie masło, śmietanę, mąkę ziemniaczaną i wanilię. Ucieram i mieszam z serem. Na dno tortownicy wylewam 2/3 masy czekoladowej, na to całą masę serową, po czym w kilku miejscach rozkładam łyżką pozostałą masę czekoladową. Ciasto piekę 40–45 minut w temp. 170°C. Po upieczeniu dekoruję polewą czekoladową i migdałowymi płatkami.