Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Ciasto czekoladowe z malinami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne pachnące czekoladą i malinami słodko kwaskowate ciasto

Ciasto czekoladowe z malinami. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto czekoladowe z malinami.

 

  • 3/4 kostki palmy
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki ciemnego kakao
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łaciata czekolada biało czarna
  • miseczka świeżych malin (1 opakowanie)
  • 3 jaja
  • 1 1/2 proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z malinami.
Do rondla wkłądamy palmęm cukier, kakao, wlewamy wodę i rozpuszczamy tak długo aż skałądniki się połączą a całość zagotuje. Odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę kroimy w drobną kostkę i wkładamy do lodówki. Maliny opłukać i osuszyć. Kiedy masa ostygnie wkłądamy do niej jaja i wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy tak długo aż skłądniki się połączą. Potem dodajemy czekoladę i maliny mają być całe i bardzo delikatnie mieszamy. Wlewamy do wsmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy 45-50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczniu wykładamy na tackę i posypujemy cukrem pudrem. Kaałki czekolady mogą się rozpuścić w trakcie pieczenia.
Ciasto czekoladowe z malinami.
tyuż po wyjęciu z foremki i po upudrowaniu