Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masą o smaku agrestowym
CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Żółtka dodać do masy i ubijać na najmniejszych obrotach miksera. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do masy, a na koniec wymieszać łyżką. Przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w piekarniku ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.
MASA: Przygotować galaretki w pół litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę 30% ubić, dodać śmietan fixy, cukier puder, a na koniec galaretkę agrestową. Całość zmiksować dobrze.
POLEWA: Margarynę, cukier, wodę i kakao włożyć do miski, zagotować. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
PRZEKŁADANIE: połowa biszkopta kakaowego, masa, druga połowa biszkopta, polewa. Na koniec udekorować, np. wiórkami kokosowymi.
MASA: Przygotować galaretki w pół litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę 30% ubić, dodać śmietan fixy, cukier puder, a na koniec galaretkę agrestową. Całość zmiksować dobrze.
POLEWA: Margarynę, cukier, wodę i kakao włożyć do miski, zagotować. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
PRZEKŁADANIE: połowa biszkopta kakaowego, masa, druga połowa biszkopta, polewa. Na koniec udekorować, np. wiórkami kokosowymi.