Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-truskawkowe
Ciasto: Masło lub margarynę stapiamy w garnku i studzimy.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Obie mąki przesiewamy z proszkiem i kakao,dodajemy razem z masłem do ubitych jajek.Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na dwa krążki. Masa truskawkowa: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem,następnie dodajemy rozgniecione truskawki i dokładnie ucieramy.Masą przekładamy ciasto. Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i wystudzimy.Śmietanę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i zmiksowane truskawki,dokładnie ubijamy.Gotową pianką udekorować ciasto. Ciasto odstawiamy do lodówki do stężenia.