Sposób przygotowania:
Lekko kokosowe czekoladowo śmietankowe
Żółtka rozdzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier waniliowy i trzcinowy. Następnie dodawać kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Ciasto wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w 180 stopniach. Wystudzić i wtedy podzielić wzdłuż na pół. Wszystkie składniki masy czekoladowej rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i posmarować wierzch obu biszkoptów. Wierzchnią część biszkoptu posypać wiórkami kokosowymi. Mascarpone zmieszać z kremówką, dodać cukier puder i śmietan fix. Ubić na sztywno. Masę wyłożyć na biszkopt z masą czekoladową i przykryć biszkoptem z wiórkami kokosowymi.