Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowymMasa:
Mleko, połamaną czekoladę, masło oraz masło orzechowe podgrzać i wymieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie kolejno zmiksować z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz lekko przestudzoną (może być ciepła) masą czekoladową. Na końcu całość delikatnie połączyć z uprzednio ubitą pianą z białek.
Pieczenie:
Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 35-37 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Polewa:
Kawałki czekolady rozpuścić i wymieszać z mlekiem oraz masłem orzechowym.
Polewą posmarować wierzch ciasta.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):