Sposób przygotowania:
Makaron z sosem warzywnym
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Cukinie i pomidory kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy w kosteczkę.
3. Na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy cukinie, delikatnie dodajemy soli i pieprzu i smażymy na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy pokrojone pomidory smażymy do miękkości warzyw. Pod koniec smażenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą, zioła prowansalskie i doprawiamy solą i pieprzem.
4. Makaron z sosem możemy posypać startym parmezanem i dodać świeżej bazylii.
2. Cukinie i pomidory kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy w kosteczkę.
3. Na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy cukinie, delikatnie dodajemy soli i pieprzu i smażymy na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy pokrojone pomidory smażymy do miękkości warzyw. Pod koniec smażenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą, zioła prowansalskie i doprawiamy solą i pieprzem.
4. Makaron z sosem możemy posypać startym parmezanem i dodać świeżej bazylii.