Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z rabarbarem
1) Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka, wlewamy mleko i miksujemy. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i ponownie miksujemy.
2) Wlewamy olej i miksujemy po raz ostatni.
3) Gotową masę przekładamy do korytka. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu ciasta.
4) Rabarbar myjemy, drobno kroimy i posypujemy po wierzchu ciasta.
5) Pieczemy przez ok. 50 minut w 180 stopniach.
2) Wlewamy olej i miksujemy po raz ostatni.
3) Gotową masę przekładamy do korytka. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu ciasta.
4) Rabarbar myjemy, drobno kroimy i posypujemy po wierzchu ciasta.
5) Pieczemy przez ok. 50 minut w 180 stopniach.
SylaUla