Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z serem
Jajka ubić z cukrem następnie dodać mieloną wanilię oraz olej i dżem a także wodę i cały czas miksować. Mąką, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko i dodawać porcjami do masy i mieszać aż ciasto się wymiesza. Blaszkę do ciasta o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Twaróg umieścić w misce, dodać cukier i żółtka i utrzeć. Następnie wsypać rodzynki, wymieszać. Białka ubić na sztywno i do masy serowej dodać najpierw jedną łyżkę, wymieszać delikatnie i dodać resztę piany i masę połączyć. Gotową wyłożyć na ciemne ciasto robiąc dwa paski. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec cisto 60 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Sylwia1977
zewa
Oczywiście, można dać po prostu cukier waniliowy :)
Dinah