Ciasto czekoladowo-kawowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachecam do spróbowania.....

Ciasto czekoladowo-kawowe

Składniki:

Ciasto czekoladowo-kawowe

 

  • 2 łyżki otręby owsiane,
  • 2 łyżki otręby żytnie,
  • 2 szt jajka,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 2 łyżki mleko skondensowane light,
  • 1 łyżeczka odtłuszczone kakao,
  • 1 łyżeczka waniliowa kawa rozpuszczalna

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-kawowe
Najpierw żółtka oddzielić od białek .Żółtka dokładnie utrzeć ze słodzikiem do białości. Dodać zmielone otręby, proszek do pieczenia, mleko, kakao i kawę. Ubijać jeszcze przez 2 minuty. Na końcu dodać do ciasta pianę z białek. Przełożyć ciasto do formy, wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 25 - 30 minut.

Tagi:

jajko kawa jajka