Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać przesianą mąkę oraz sok pomarańczowy.

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe

Składniki:

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać przesianą mąkę oraz sok pomarańczowy. Na koniec wymieszaj masę z przestudzoną czekoladą oraz skórką pomarańczową. Z białek ubij sztywną pianę i stopniowo dodaj do ciasta. Wyłóż ciasto do formy wyłożonej papierem, piecz ok. 25 min. w temp. 190 st. C.