Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-porzeczkowe
Masło lub margarynę roztapiamy razem z kakao i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i wystudzone masło z kakao.Dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia,posypujemy porzeczkami.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto studzimy. Polewa:cukier i kakao mieszamy z odrobiną gorącej wody,tak żeby powstała gęsta papka,dodajemy masło lub margarynę,chwilę gotujemy cały czas mieszając.Zdejmujemy z ognia i i mieszamy do połączenia się składników i lekkiego przestudzenia. Lekko ostudzoną polewą smarujemy ciasto.Gotowe ciasto odstawiamy do zastygnięcia polewy.
marietta
Babeczka35
Dziękuję:)