Sposób przygotowania:
Ciasto do kawy z borówkami
Na początku białka jajek oddzielić od żółtek.
Z białek ubić sztywną pianę.Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier i żółtka.Dokładnie wymieszać.Dodać kakao.
Następnie wlać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Borówki opłukać, osuszyć i dodać do ciasta.Delikatnie zamieszać.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec 40 minut.
Po wyjęciu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Można posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Z białek ubić sztywną pianę.Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier i żółtka.Dokładnie wymieszać.Dodać kakao.
Następnie wlać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Borówki opłukać, osuszyć i dodać do ciasta.Delikatnie zamieszać.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec 40 minut.
Po wyjęciu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Można posypać cukrem pudrem.Smacznego.