Sposób przygotowania:
Deser z chałki drożdżowej
Z chałki odciąć brzegi i boki ze skórki, pokroić na kanapki.
Śmietanę schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno, do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie zmiksować.
Smarować kanapki drożdżowe na przemian serkiem i dżemem brzoskwiniowym, dobrze zlepiać.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
Kroić ciasto po skosie.
Smacznego!
Śmietanę schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno, do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie zmiksować.
Smarować kanapki drożdżowe na przemian serkiem i dżemem brzoskwiniowym, dobrze zlepiać.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
Kroić ciasto po skosie.
Smacznego!