Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe- kokosowe
Przygotować niezbędne składniki potrzebne do wykonania ciasta. Do dużej miski wsypać mąkę pszenną zrobić w niej wgłębienie, dodać cukier i drożdże, dodać podgrzane mleko. Odstawić na ok. 30 min do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu dodać cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto. Na koniec dodać stopniowo roztopione masło i ponownie wyrobić ciasto. Przykryć ciasto ściereczką aby podwoiło swoją objętość. Budynie ugotować, odłożyć wiórki, połowę cukru i margaryny i 2 jaja, pozostałe składniki połączyć. Ciasto wyłożyć na blachę, przykryć ostudzonym budyniem. Rozpuścić pozostałą margarynę, dodać cukier i 2 jajka. Cały czas mieszając dodać całą paczkę wiórek, wyłożyć na ciasto. Piec w gorącym piecu przez ok. 40 min.
olakb