Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto drozdzowe z truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do ciasta uzywam miski tupperware.

Ciasto drozdzowe z truskawkami

Składniki:

Ciasto drozdzowe z truskawkami

 

  • 5 dkg drożdzy
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szklanki maki
  • 100 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kg truskawek
  • Posypka:
  • 100 g margaryny
  • 6-7 łyzek cukru
  • 5 łyżek maki

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drozdzowe z truskawkami
Margaryne rozpuścic. Drozdze rozpuścic z cukrem. Wbić do nich jajka. Mleko podgrzac z margaryna i wlac do drożdzy. Wsypac cukier. Wyrobić ciasto. Odstawic w ciepłe miejsce i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozłożyc na blasze i wyłożyc truskawki. Przygotowac posypke z margaryny, cukru i maki. Pokruszyć na owoce. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.

Tagi:

jajko jajka mak