Sposób przygotowania:
Pyszna drożdżówka truskawkowa z kruszonką
Do misy pokruszyć drożdże, dodać po 1 łyżce mąki i cukru, 1/2 szklanki letniego mleka i wymieszać, nakryć talerzem i zostawić na 30- minut, do zaczynu wsypać przesianą mąkę, cukier, sól, cukier wanilinowy, wbić jajka, wlać letnie mleko ze stopioną palmą.
Hakiem robota wyrabiać z 8 minut ciasto, konsystencja powinna być nie za gęsta.
Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto parę razy łyżką przemieszać i wyłożyć do formy. Na wierzchu ciasta powciskać połówki umytych truskawek.
Z podanych składników utrzeć palcami kruszonkę i posypać nią truskawki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić.
Hakiem robota wyrabiać z 8 minut ciasto, konsystencja powinna być nie za gęsta.
Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto parę razy łyżką przemieszać i wyłożyć do formy. Na wierzchu ciasta powciskać połówki umytych truskawek.
Z podanych składników utrzeć palcami kruszonkę i posypać nią truskawki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić.
lukrowanepierniczki
robaczek
Czekoladka 2
mocsłodkości