Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką
Do misy robota wsypać mąkę, suche drożdże, cukier, sól, cukier wanilinowy łyżką wymieszać, wlać letnie mleko, letnią palmę stopioną i hakiem robota wyrabiać z 8 minut ciasto.
Trzy formy silikonowe 20 cm, ciasto wyłożyć do form, poukładać połówki truskawek (jeśli są duże), nakryć ręcznikiem i zostawić na godzinę.
Na kruszonkę palcami utrzeć z podanych składników kruszonkę i posypać kruszonką truskawki.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, w formach ciasta wystudzić.
Trzy formy silikonowe 20 cm, ciasto wyłożyć do form, poukładać połówki truskawek (jeśli są duże), nakryć ręcznikiem i zostawić na godzinę.
Na kruszonkę palcami utrzeć z podanych składników kruszonkę i posypać kruszonką truskawki.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, w formach ciasta wystudzić.