kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto dwukolorowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto białe i czarne, jak zebra

Ciasto dwukolorowe

Składniki:

Ciasto dwukolorowe

 

  • 5 jajek
  • 250 ml wody
  • 250 ml oleju
  • 3 łyżki kakao
  • 30 dag cukru
  • 45 dag mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciasto dwukolorowe
Jajka utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, wsypywać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta odlać do osobnego naczynia. Dodać do niego kakao, pół szklanki wody i pół szklanki oleju. Dokładnie wymieszać. Do pozostałego ciasta dodać pół szklanki wody, pół szklanki oleju i 3 łyżki mąki pszennej. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia. Zaczynając od środka wlewać na przemian oba ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

Tagi:

jajko jajka