Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe
Dynię dobrze obrać, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojoną dynię ułożyć na formie obłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez około 30 minut. Podczas pieczenia dynia powinna zmięknąć. Upieczoną dynię dać do ostygnięcia, a następnie zmiksować. Mąkę, cukier puder, cukier do pieczenia, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, trochę soli oraz cynamon wymieszać dokładnie razem, a w następnej kolejności dodać do tego zmiksowaną dynię z jajkiem i olejem. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać, a później ciasto przelać na blachę posmarowaną margarynę albo wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto dyniowe piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut. Upieczone ciasto wystudzić i posypać z wierzchu cukrem pudrem.