Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe z bakaliamipuree z dyni

dynie kroimy na cząstki, wydrążamy ziarna i miąższ, owijamy w folię i pieczemy ok 50 minut w 180*. po osudzeniu obieramy ze skóry a całość blendujemy. odmierzamy odpowiednią ilość musu z dyni.
przygotowanie ciasta

Orzechy siekamy. Mąki mieszamy ze sobą razem z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Jajka razem z cukrem ubijamy na puch.
miksowanie

do ubitych jajek dodajemy mus dyni - dalej miksujemy. Następnie dodajemy zmieszane mąki oraz stopniowo dolewamy olej.
pieczenie

na sam koniec dodajemy posiekane orzechy i mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy w keksówce, w temperaturze 180* do „suchego patyczka” (u mnie zajęło to ok. 50 minut).
Po ostudzeniu ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną z dodatkiem mleka
SylaUla