Sposób przygotowania:
Ciasto tortowe orzechowo-kawowyBiszkopty orzechowe
Jaja ubijamy z cukrem na sztywno.
Mąkę mieszamy z bułką tartą, proszkiem do pieczenia i orzechami, dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy, gotowa masę wylewamy do formy o wymiarach 24/35cm, pieczemy około 30 minut w 175*C.
W taki sam sposób robimy drugi biszkopt orzechowy
Wkładka kokosowa
Wkładkę kokosową robimy tak samo jak biszkopty orzechowe
Masa
Kawę zaparzamy w 2-3 łyżka wrzącej wody, jajka szorujemy następnie sparzamy, do żółtek dodajemy całe jajka i cukier, wszystko ubijamy na parze do puszystości.
Ubite jajka odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy, porcjami dodajemy masę jajeczną, spirytus i wystudzoną kawę.
Do herbaty dodajemy cukier i spirytus, nasączamy biszkopty, przekładamy gotową masą.
SylaUla
Bo
Bardzo dziękuję, cieszę się , że ciacho się podoba :))
gosia56