Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z gotowanym kurczakiem
Na oleju podsmażyć na rumiano drobno usiekaną cebulę .Dołożyć pokrojone drobno gotowane mięso z kurczaka .Chwilę smażyć . Dodać białko z jajka i smażyć aż się zetnie .Osolić i popieprzyć. Ostudzić .
Ciasto przekroić na 8 części .Na 4 części nałożyć farsz .Przykryć 4 pozostałymi kawałkami ciasta ozdobnie ponacinanymi radełkiem do ciasta ( lub paseczkami ciasta ułożonymi w kratkę ).Skleić brzegi. Posmarować żółtkiem .
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec 15-20 minut aż będą złote .
Ciasto przekroić na 8 części .Na 4 części nałożyć farsz .Przykryć 4 pozostałymi kawałkami ciasta ozdobnie ponacinanymi radełkiem do ciasta ( lub paseczkami ciasta ułożonymi w kratkę ).Skleić brzegi. Posmarować żółtkiem .
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec 15-20 minut aż będą złote .