Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z makiem
Rozmrozić ciasto i rozwinąć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Na ciasto położyć masę z maku i rozsmarować ją . Zwinąć ciasto w roladę . Posmarować po wierzchu żółtkiem .
Piekarnik rozgrzać do 220 * . Wstawić blachę na środkowy poziom . Piec 20 minut aż sie zarumieni - jak by było jeszcze za blade to jeszcze dopiec z 10 minut .Wystudzić i kroić w grube kawałki.
Układam ciasto zaraz na papierze leżącym na blaszce bo inaczej ciężko się je przenosi a tak jest łatwiej wstawić z blachą .
Wychodzi taki niby makowiec .
Piekarnik rozgrzać do 220 * . Wstawić blachę na środkowy poziom . Piec 20 minut aż sie zarumieni - jak by było jeszcze za blade to jeszcze dopiec z 10 minut .Wystudzić i kroić w grube kawałki.
Układam ciasto zaraz na papierze leżącym na blaszce bo inaczej ciężko się je przenosi a tak jest łatwiej wstawić z blachą .
Wychodzi taki niby makowiec .