marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Ciasto francuskie z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wychodzi taki niby makowiec

Ciasto francuskie z makiem

Składniki:

Ciasto francuskie z makiem

 

  • 1 gotowe ciasto francuskie mrożone
  • 1 puszka gotowej masy makowej - mała
  • 1 żółtko

 

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z makiem
Rozmrozić ciasto i rozwinąć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Na ciasto położyć masę z maku i rozsmarować ją . Zwinąć ciasto w roladę . Posmarować po wierzchu żółtkiem .
Piekarnik rozgrzać do 220 * . Wstawić blachę na środkowy poziom . Piec 20 minut aż sie zarumieni - jak by było jeszcze za blade to jeszcze dopiec z 10 minut .Wystudzić i kroić w grube kawałki.
Układam ciasto zaraz na papierze leżącym na blaszce bo inaczej ciężko się je przenosi a tak jest łatwiej wstawić z blachą .
Wychodzi taki niby makowiec .