sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ciasto francuskie z pomidorkami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Danie można też przygotować na kruchym cieście.

Ciasto francuskie z pomidorkami i fetą

Składniki:

Ciasto francuskie z pomidorkami i fetą

 

  • składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie sera feta
  • 4 plasterki szynki gotowanej
  • sól, pieprz
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z pomidorkami i fetą
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na nim ciasto i zawijamy końce do środka. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Szynkę i fetę kroimy w kostkę. Na cieście układamy szynkę, pomidorki i fetę. Wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut. Upieczone ciasto posypujemy bazylią. Smacznego