Sposób przygotowania:
Ciasto gruszkowe
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać żółtka i zmiksować do połączenia się składników. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wmieszać do piany. Masę przelać do formy 35x24cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 25-30 minut. Wyjąć o studzić. Gdy biszkopt wystygnie, przeciąć nożem wzdłuż na dwa blaty. 2. Masa: Gruszki gotować do miękkości, zmiksować blenderem. Ponownie zagotować i wsypać galaretki, energicznie wymieszać do ich rozpuszczenia. Masę ostudzić i schłodzić do lekkiego stężenia. 3. Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć masę gruszkową. Przykryć drugim blatem. Górę posypać cukrem pudrem. Schłodzić do całkowitego stężenia masy gruszkowej. Smacznego!