Sposób przygotowania:
Ciasto grysikowe ze śliwkami
Ciasto .Miksujemy margarynę z cukrem.Dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem czekoladowym. Musi nam powstać tj gruba kruszonka. Dzielimy ja na 2 części .Jedna wykładamy tortownice o średnicy 26 cm a drugą zawijamy w folię i chowamy na 30 minut do zamrażalnika. MASA GRYSIKOWA: Białka ubijamy na sztywno.Dosypujemy cukier kryształ ciągle miksując. Wsypujemy kaszę mannę , wlewamy śmietanę i wsypujemy budyń śmietankowy. Na wyłożone ciasto w formie wylewamy masę grysikową .Śliwki obsypujemy lekko mąką i układamy na masie grysikowej. Na wierzch ścieramy mocno schłodzone ciasto .Posypujemy migdałami . pieczemy 60 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.