Sposób przygotowania:
Ciasto herbaciane 2
Mango kroimy pozbawiamy pestki i obieramy. Miąższ miksujemy przy użyciu blendera. Torebkę herbaty zalewamy wrzątkiem, następnie dodajemy rum i wsypujemy rodzynki. Odstawiamy na 30 minut. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Całe jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie gładka dodaję miękką margarynę. Może być lekko stopiona. Następnie dodajemy mąkę i miąższ z mango. Po czym dodajemy połowę herbaty sok z cytryny. Rodzynki obsypujemy odrobiną mąki i wsypujemy je do ciasta mieszając. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 50 minut w temp. 180 stopni. Używamy wąskiej, długiej blaszki. Pomysł zaczerpnięty od Kasi z Akademii. Zmodyfikowany przeze mnie.