jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto herbaciano - bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wyśmienite ciasto na niedzielny podwieczorek

Ciasto herbaciano - bakaliowe

Składniki:

Ciasto herbaciano - bakaliowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto herbaciano - bakaliowe
Posiekać bakalie, w dużej misce zmieszać je z herbatą. Zostawić na całą noc w temperaturze pokojowej. Następnego dnia podgrzać piekarnik do 180 stop. C. Wysmarować foremkę do ciasta olejem. Rozbić jajko i dodać je do miski z herbatą i bakaliami, wsypać cukier i dokładnie wymieszać całość. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i znowu wymieszać. Przełożyć ciasto do formyi wstawić je do piekarnika na 60 minut. Wyjąć i wystudzić i dopiero wyjąć z formy.