Sposób przygotowania:
Ciasto Honoratki
zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować, złożyć na pół. Czynność powtórzyć dwukrotnie. Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i wstawić do lodówki na godzinę. Piec 10 min w temperaturze 200 stopni. Zagotować 125 ml wody z masłem, dodać, mieszając, mąkę, potem jajka ,skórkę cytrynową. Na blachę wyłożoną pergaminem nałożyć łyżeczką 16 ptysi. Piec 20 min. Ostudzone ptysie przy-kleić konfiturą do krawędzi ciasta, posypać cukrem pudrem i podpiec 4 min. Przetrzeć przez sito 50 dag malin. Ubić żółtka z 6 dag cukru pudru i przecierem z malin, dodać rozpuszczoną żelatynę. Białko ubić z resztą cukru pudru, połączyć z kremem. Wstawić do lodówki. Wyłożyć krem na ciasto i przybrać pozostałymi malinami. Dla dekoracji posypać cukrem pudrem.