kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Ciasto jabłkowo – gruszkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

szybkie i smaczne ciasto, musi się udać...

Ciasto jabłkowo – gruszkowe

Składniki:

Ciasto jabłkowo – gruszkowe

 

  • ½ kostki masła
  • 1 szklanka mąki
  • ¾ szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier cynamonowy
  • tarta bułka
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo – gruszkowe
Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrem na pianę, dodać żółtka, następnie na przemian mąkę i rozpuszczone, lekko przestudzone masło. Ciasto wylać do wysmarowanej i posypanej tartą bułką tortownicy. Na wierzchu powtykać cząstki gruszki i jabłka. Po wierzchu posypać cukrem cynamonowym. Piec 40 minut.

Tagi:

jajko tarta jajka