Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-orzechowe
Na początek mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia, dodać masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, posiekać nożem i zagnieść dobrze ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 40 minut. Następnie ciasto dobrze rozwałkować, wyłożyć na przygotowaną brytfannę. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać cukier i zagotować , wystudzić. Następnie dodać budyń,startą skórkę pomarańczową,dokładnie wszystko wymieszać. Jabłka wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 185 stopni około 45 minut. Smacznego!:)