Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z jabłkami i orzechami nerkowca
Jabłka myjemy i obieramy. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy ksylitol, ubijamy na puszystą masę.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę, wlewamy olej i maślankę, miksujemy do połączenia. Dodajemy pokrojone jabłka i orzechy, mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy ksylitol, ubijamy na puszystą masę.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę, wlewamy olej i maślankę, miksujemy do połączenia. Dodajemy pokrojone jabłka i orzechy, mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.