Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe w jabłkami i orzechami
Marchewkę zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Orzechy drobno posiekać. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty krem, dalej miksując powoli wlewać olej. Dodać mąkę, sól, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Wymieszać. Dodać orzechy, jabłko i marchewkę - wymieszać.
Wylać do formy i piec około 1 h w temperaturze 180 stopni.
Udekorować lukrem i posiekanymi orzechami.
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty krem, dalej miksując powoli wlewać olej. Dodać mąkę, sól, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Wymieszać. Dodać orzechy, jabłko i marchewkę - wymieszać.
Wylać do formy i piec około 1 h w temperaturze 180 stopni.
Udekorować lukrem i posiekanymi orzechami.