Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowe bez pieczenia
Umyj i obierz jagody.
Przygotuj jedną galaretkę wg instrukcji na opakowaniu. Wyłóż prostokątną formę folią. Rozłóż równomiernie pokruszone biszkopty. Polej je tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.
Przygotuj kolejne dwie galaretki w 250 ml wody - odstaw do schłodzenia.
Ubij kremówkę. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Gdy galaretka zacznie tężeć wymieszaj ją energicznie z masą.
Połowę masy rozłóż na biszkoptach, drugą połowe wymieszaj z jagodami i rozłóż ją na poprzedniej. Odstaw do lodówki.
Przygotuj ostatnią galaretkę wg instrukcji na opakowaniu, jeśli jest upał dodaj trochę mniej wody.
Posyp ciasto posiekanymi migdałami i zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki, by galaretka zastygła.
Przygotuj jedną galaretkę wg instrukcji na opakowaniu. Wyłóż prostokątną formę folią. Rozłóż równomiernie pokruszone biszkopty. Polej je tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.
Przygotuj kolejne dwie galaretki w 250 ml wody - odstaw do schłodzenia.
Ubij kremówkę. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Gdy galaretka zacznie tężeć wymieszaj ją energicznie z masą.
Połowę masy rozłóż na biszkoptach, drugą połowe wymieszaj z jagodami i rozłóż ją na poprzedniej. Odstaw do lodówki.
Przygotuj ostatnią galaretkę wg instrukcji na opakowaniu, jeśli jest upał dodaj trochę mniej wody.
Posyp ciasto posiekanymi migdałami i zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki, by galaretka zastygła.