Sposób przygotowania:
Lekka pianka jagodowa
Żelatynę zalać 1/2 szklanki gorącej wody. wymieszać dokładnie z woda i odstawić na 20-30 minut żeby sie rozpuściła. Po tym czasie dokładnie wymieszać. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Rozpuszczoną żelatynę uzupełnić zimnym mlekiem do objętości 400 ml, wlac do wysokiego naczynia, dodac snieżki i ubijac mikserem ok. 4 minuty do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Piankę przełozyć szybko do tortownicy lub innego naczynia, wsypać częśc jagód i szybko wymieszać (pianka szybko tężeje). Wierzch wyrównać, posypać resztą jagód i wstawić do lodówki.Tężejącą galaretę wylac na wierzch pianki i wstawić do lodówki aby się całkowicie zestaliła. Ja robiłam to jako ciasto bez pieczenia ale bardzo dobre wyjdzie też jak zrobimy je na spodzie biszkoptowym. Można też zrobic z innymi owocami, wtedy galaretkę dobieramy do użytych owoców.
luna
wedith1
eli_555