Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowe na winie
Białka ubić z cukrem, a żółtka utrzeć w oddzielnej misce. Do białek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, budyń i delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 160 stopni. Ciepłe wyłożyć na wilgotną czystą ścierkę, usunąć papier. Następnie ciasto posmarować dżemem, zrolować i owinąć folią. Wstawić na pół godziny do lodówki. Wino lekko podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 15 minut. Owoce opłukać i osączyć. Śmietanę ubić z cukrem. Dodać do niej owoce i wlać wino. Roladę pokroić w plastry, 1/3 odłożyć, zaś pozostałymi wyłożyć salaterkę i umieścić na nich krem. Wierzch przykryć resztą plastrów. Wstawić na minimum godzinę do lodówki.