Sposób przygotowania:
Śnieżna wyspaprzygotowanie ciasta
Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka, wlewamy 2 łyżki śmietany oraz ocet.
miksowanie
Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucieramy.
łączenie z borówkami
Na koniec ciasto łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm.
przygotowanie galaretki
Pieczemyý piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy do lekkiego stężenia.
przygotowanie masy
Śnieżki z mlekiem ubijamy mikserem, dodajemy galaretkę i wylewamy masę na ciasto.
dekorowanie
Utykamy dowolnie Rafaelo i polewamy polewą z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami śmietany.
ETAP 7:
Ciasto chłodzimy 1 godzinę w lodówce.
Gotowe.