Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowa lekkość
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli, żółtka natomiast utrzeć z cukrem pudrem na pienistą masę, połączyć z pianą. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, całość wymieszać. Przelać ciasto na formę do pieczenia i piec ok 20 min., w tem 180oC. Masa: Serek utrzeć lub zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i waniliowym na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, dodać do masy i wymieszać. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, wstawić na ok godzinę do lodówki. Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i lekko tężejącą wylać na ciasto. Na wierzch poukładać, pokrojone w ćwiartki truskawki. Całość włożyć ponownie na ok godzinę do lodówki.