Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z białą czekoladą i orzechami
Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jogurt grecki, olej, jajka i masło łączymy ze sobą. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę, orzechy lekko rozdrabniamy. Łączymy z masą.
Do okragłej blaszki (24cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wykładamy ciasto, pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Studzimy, możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Do okragłej blaszki (24cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wykładamy ciasto, pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Studzimy, możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego
SylaUla
gosiapiotrek23
;)