Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
Masa serowa; żółtka ucieramy ja miksowałam mikserem z cukrem wanilinowym i cukrem kryształ, dodajemy olej, 2 budynie i jogurty greckie. Wszystko miksujemy,do osobnej miski wbijamy białka i ubijamy na sztywno, łączymy masę żółtkową z ubitymi białkami i delikatnie mieszamy.
Kruche ciasto;2szkl maki pszennej,3/4 kostki masła,1 jajko, ,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka cukru wanilinowego, na stolnicy zarabiamy ciasto krojąc nożem na końcu ugniatamy, blaszkę wylepiamy ciastem kruchym nakłuwamy widelcem, na to wylewamy masę serową i pieczemy w 180 stopni przez 1 godz. Na upieczone i ostudzone ciasto kładziemy pokrojone brzoskwinie i zalewamy stężałą galaretką. Gotowe smacznego.
Kruche ciasto;2szkl maki pszennej,3/4 kostki masła,1 jajko, ,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka cukru wanilinowego, na stolnicy zarabiamy ciasto krojąc nożem na końcu ugniatamy, blaszkę wylepiamy ciastem kruchym nakłuwamy widelcem, na to wylewamy masę serową i pieczemy w 180 stopni przez 1 godz. Na upieczone i ostudzone ciasto kładziemy pokrojone brzoskwinie i zalewamy stężałą galaretką. Gotowe smacznego.