Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką
Galaretki rozpuścić w 800 ml wody i odstawić do wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 25x28 wyłożyć papierem i odstawić.
Jajka wbić do miski, dodać cukier i szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać jogurt oraz olej a potem porcjami dodawać mąkę wymieszanę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekrnika nagrzanego na 170 C i piec ok 40 minut do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić. Jeśli bardzo wyrosło ściąć nieco wierzch aby było równe. Lekko nasączyć syropem z brzoskwiń. Brzoskwinie pokroić w plasterki i gęsto ułożyć na cieście. Zalać tężejącą już galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia.
Jajka wbić do miski, dodać cukier i szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać jogurt oraz olej a potem porcjami dodawać mąkę wymieszanę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekrnika nagrzanego na 170 C i piec ok 40 minut do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić. Jeśli bardzo wyrosło ściąć nieco wierzch aby było równe. Lekko nasączyć syropem z brzoskwiń. Brzoskwinie pokroić w plasterki i gęsto ułożyć na cieście. Zalać tężejącą już galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia.