migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne i proste ciasto z dodatkiem jogurtu. Można je upiec z dodatkiem owoców, bez żadnych dodatków lub też tak jak ja dać owoce i zalać galaretką. Każdy może zrobić tak jak lubi i z ulubionymi dodatkami.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką

 

 

  • oraz
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką
Galaretki rozpuścić w 800 ml wody i odstawić do wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 25x28 wyłożyć papierem i odstawić.

Jajka wbić do miski, dodać cukier i szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać jogurt oraz olej a potem porcjami dodawać mąkę wymieszanę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekrnika nagrzanego na 170 C i piec ok 40 minut do suchego patyczka.

Ciasto wystudzić. Jeśli bardzo wyrosło ściąć nieco wierzch aby było równe. Lekko nasączyć syropem z brzoskwiń. Brzoskwinie pokroić w plasterki i gęsto ułożyć na cieście. Zalać tężejącą już galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką
Jajka wbić do miski, dodać cukier i szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać jogurt oraz olej.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekrnika nagrzanego na 170 C i piec ok 40 minut do suchego patyczka.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką
Ciasto wystudzić. Jeśli bardzo wyrosło ściąć nieco wierzch aby było równe. Lekko nasączyć syropem z brzoskwiń. Brzoskwinie pokroić w plasterki i gęsto ułożyć na cieście.

Tagi:

jajko jajka